Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cūkgaļa ar kartupeļiem un burkāniem

● Cūkgaļa – 800–900 g,
● 2 sīpoli,
● 3–4 ķiploka daiviņas,
● 3–4 kartupeļi,
● 2–3 burkāni,
● 2 ēdamkarotes tomātu pastas,
● saldā paprika – 2–3 tējk.,
● 1–2 lauru lapas,
● sāls,
● malti melnie pipari,
● citas garšvielas – pēc izvēles,
● augu eļļa,
● ūdens – ~1 l.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

KATLIŅĀ ar biezu dibenu uzkarsēju augu eļļu, tajā apcepu nomizotus un sasmalcinātus sīpolus. Kad tie jau bija kļuvuši mīksti, pievienoju sasmalcinātus ķiplokus, gabaliņos sagrieztu cūkgaļas šķiņķi, tomātu pastu un piekaisīju paprikas pulveri. Visu samaisīju un apcepu.

Kad katla saturs bija apcepies, pielēju ūdeni, cik šķita vajadzīgs, lai tajā varētu izvārīt arī dārzeņus, un uzvārīju. Piemetu sāli, piparus, lauru lapas un arī garšvielu maisījumu cūkgaļas ēdieniem. Visu vārīju apmēram 40 minūtes. Pēc tam pievienoju notīrītus un gabaliņos sagrieztus burkānus un turpināju sautēt. Kad tie jau bija gandrīz mīksti, pieliku iegādātos lietošanai jau gatavos apaļos kartupeļus, ko pirms tam sagriezu gabaliņos. (Ja izmantojam nevārītus kartupeļus, tie jānomizo, jāsagriež gabaliņos, un tad tos varam pievienot katlā reizē ar burkāniem vai tikai mazliet vēlāk.) Visu kopā uzkarsēju un tad jau gatavo ēdienu, pārkaisītu ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem, varēju celt galdā. Varbūt kāds vēl vēlēsies šķīvja saturu papildināt ar karotīti skābā krējuma, bet tas jau pašu ēdāju ziņā.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.