● 2 – 3 kartupeļi,
● 1 burkāns,
● 1 sīpols,
● 2 ķiploka daiviņas,
● krietna sauja spinātu,
● augu eļļa,
● 240 gramu konservēta liellopa šķiņķa,
● sāls,
● 1 vārīta ola,
● skābais krējums.
Lai zupai nebūtu ilgi jāvāra svaigā gaļa un ietaupītu laiku, lieliski varam izlīdzēties arī ar labiem konserviem (jāskatās, cik procentu to sastāvā ir gaļas; veikalā izdevās atrast pat tādus, kur ir 95 procenti liellopa gaļas).
Kartupeļus nomizoju, nomazgāju un sagriezu nelielos kubiņos. Liku apmēram 1,5 litros karsta ūdens (varam pievienot garšai arī mazliet kāda kvalitatīva buljona, pat no kubiciņa).
Sīpolu un ķiplokus notīrīju un sasmalcināju. Notīrītu burkānu sarīvēju uz vidēji rupjas rīves un kopā ar sīpoliem un ķiplokiem viegli apcepu pannā ar augu eļļu, pēc tam pieliku zupai.
Spinātus noskaloju, apsusināju un sagriezu. Tos īsi pirms dārzeņu gatavības pievienoju katlā, pieliku arī konservēto liellopa gaļu, uzvārīju un pāris minūtes pavārīju. Visbeidzot pēc garšas piemetu sāli, cik vēl šķita vajadzīgs, un nocēlu katlu no uguns. Karsto zupu šķīvī varam papildināt ar skābo krējumu un sagrieztu vārītu olu.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 11.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties