● 4 maizes šķēlītes,
● olīveļļa,
● 1 avokado,
● citrona sula – 2 tējk.,
● 2 ķiploka daiviņas,
● sāls,
● mazsālītais lasis – 50 g,
● svaigs gurķis.
KAS IR GVAKAMOLE? Tā dēvē avokado mērci, smērvielu vai salātus, kas pirmo reizi tikuši izstrādāti Meksikā. To, šoreiz vienkāršākajā variantā, varam pagatavot arī paši un izmantot gardām uzkodu maizītēm.
Maizes šķēlītes pārslacīju ar olīveļļu un pannā uz plīts no abām pusēm apcepu. Pēc tam atdzesēju un ierīvēju ar ķiploka daiviņu. Šķēlītes, apslacītas ar olīveļļu, varam arī izkārtot uz plāts un dažas minūtes apcept līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
Avokado pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņu. Mīkstumu nomizoju un sablendēju viendabīgā masā kopā ar ķiploka daiviņu, citrona sulu un sāli pēc garšas. To pārsmērēju maizes šķēlītēm, tad tās pārklāju ar mazsālīta laša strēmelītēm un rotāju ar svaiga gurķa ripiņām.
- Brigita Skaistkalne