● 250 gramu jauno kabacīšu,
● 130 gramu krabju nūjiņu,
● 40 gramu cietā siera,
● 1 ola,
● 45 grami jeb 3 ēdamkarotes rīvmaizes, ● sāls,
● malti melnie pipari,
● ¼ tējkarotes garšvielas zivju ēdieniem,
● diļļu un pētersīļu zaļumi.
NEPAGATAVOJUSI TĀ ARĪ NEUZZINĀTU, cik gardas kotletes cepeškrāsnī iespējams pagatavot, izmantojot krabju nūjiņas un kabačus. Tās izdevās mīkstas un sulīgas, bet zaļumi piešķīra aromātu. Turklāt kotletes, atšķirībā no pannā uz plīts gatavotajām, izcepu bez taukvielām.
Krabju nūjiņas sarīvēju uz rupjās rīves. Ja izmantojam saldētās, tās labāk pilnībā neatkausēt, lai būtu vieglāk sarīvēt. Jaunos kabacīšus nemizotus sarīvēju uz rupjās rīves, pārliku bļodā, uzkaisīju sāli un atstāju minūtes piecas atsuloties. Arī sieru sarīvēju uz rupjās rīves. Diļļu un pētersīļu zaļumus smalki sagriezu. Pēc tam rīvētajiem kabačiem nospiedu izdalījušos sulu. Krabju nūjiņas, sieru un zaļumus pievienoju kabačiem, piesitu arī olu, piekaisīju mazliet sāls, piparus un garšvielu zivju ēdieniem. Pieliku 30 gramus jeb divas ēdamkarotes rīvmaizes un visu labi samaisīju. No krabju un kabaču masas izveidoju apaļas nelielas kotletes. Vienu ēdamkaroti rīvmaizes iebēru šķīvītī un apviļāju tajā sagatavotās kotletes. Tad tās izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un ievietoju līdz 180 – 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu līdz gatavībai apmēram pusstundu.
- Brigita Skaistkalne