● 150 gramu kartupeļu,
● 100 gramu svaigu gurķu,
● 80 gramu skābā krējuma, ● 2 olas,
● 15 gramu sīpolu lociņu,
● sāls,
● malti melnie pipari.
ŠIS ĒDIENS IR NO SĒRIJAS “Kad mājās nekā nav…”, jo vajadzīgās sastāvdaļas jau nu mājās atradīsies gandrīz vai vienmēr. Turklāt salāti ir ātri pagatavojami. Olas vārīju 12 minūtes, tad nolēju karsto ūdeni, pārlēju tās ar aukstu un pilnībā atdzesēju. Labāk te izmantot ar mizu vārītus, atdzesētus un pēc tam nolupinātus kartupeļus, taču der arī jau izvārītie un no iepriekšējās ēdienreizes atlikušie. Kartupeļi jāsagriež vidēja lieluma kubiņos. Nomizoju un sagriezu kubiņos svaigo gurķi un pievienoju kartupeļiem bļodā. Olas nolobīju un sagriezu kubiņos. Arī tās un skābo krējumu pieliku klāt, piekaisīju sāli un piparus garšai un uzmanīgi sajaucu. Skābo krējumu te varam aizstāt ar bezpiedevu jogurtu, majonēzi vai augu eļļu, tādējādi iegūstot citādākas garšas nianses. Pārkaisīju sasmalcinātus sīpolu lociņus. Tad salāti ceļami galdā.
- Brigita Skaistkalne