Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Arbūza un biezpiena krēma deserts

Foto: Brigita Skaistkalne

• 250 gramu biezpiena,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 250 gramu saldā krējuma,

• 3 ēdamkarotes cukura,

• 2 tējkarotes vaniļas cukura,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 glāze sadrupinātu cepumu,

• gabals neliela arbūza,

• dažas avenes.

Gabalu arbūza bez sēklām sagriezu mazos kubiņos. Tos izkārtoju deserta trauciņu apakšā, dažus gabaliņus atstājot saldēdiena rotāšanai. Krēmam biezpienu saputoju kopā ar saldo krējumu, vaniļas cukuru un pūdercukuru. Graudainu biezpienu ieteicams iepriekš sablendēt. Ja putojums nešķiet stingrs, tam varam pievienot tējkaroti uzbriedināta un izšķīdināta želatīna. Daļu krēma izlīdzināju pāri arbūzu gabaliņiem trauciņos, tad pārbēru sadrupinātus cepumus un virsū izliku atlikušo biezpiena putojumu. Greznoju ar arbūza gabaliņiem un avenēm. Rotājumam derētu arī kāda zaļa piparmētras vai melisas lapiņa.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.