
● 1 sīpols,
● 3 ķiploka daiviņas,
● olīveļļa,
● 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera,
● 1 tējkarote koriandra,
● 400 gramu kārbiņa konservētu turku zirņu,
● 400 gramu kārbiņa konservētu tomātu gabaliņos,
● 1 cukīni,
● 3–4 olas,
● pētersīļu zaļumi.
Dziļajā pannā uz vidējas uguns uzsildīju olīveļļu. Tur liku cepties, ik palaikam apjaucot, plānās pusripiņās sagrieztus sīpolus un sakapātus ķiplokus, līdz tie kļuva zeltaini. Tad piemaisīju arī garšvielas. Pievienoju noskalotus un notecinātus turku zirņus jeb aunazirņus, kā arī konservētus sasmalcinātus tomātus un nelielos gabaliņos sagrieztu cukīni. Visu uz lēnas uguns sautēju zem vāka apmēram desmit minūtes. Pēc tam pannas saturā izveidoju dažas iedobītes un iesitu katrā pa olai. Ja šo pannu drīkstam likt cepeškrāsnī, gatavošanu varam pabeigt tur. Šoreiz olas turpināju cept pannā uz plīts, līdz to dzeltenums kļuva tik mīksts, cik vēlējos. Ēdienu pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem. Derēs arī dillītes.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma