Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Baklažāni ar tomātiem un makaroniem

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1 neliels baklažāns,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• olīveļļa,

• ½ tējkarotes kaltētas raudenes,

• 1 ķiploka daiviņa,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 100 – 200 gramu konservētu smalcinātu tomātu,

• sauja bazilika lapiņu,

• sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• malti pipari,

• 100 gramu rīsu nūdeļu,

• rīvēts cietais siers.

BAKLAŽĀNU pārgriezu gareniski četrās daļās un tās savukārt katru apmēram centimetru biezās šķēlītēs. Lai izvairītos no iespējamā rūgtuma, tās vēl minūtes 15 paturēju sālsūdenī, pēc tam to nolēju un šķēlītes apsusināju. Uzkarsēju pannu, pielēju olīveļļu un tajā apcepu baklažānus, līdz tie kļuva zeltaini. Tad no pannas pārliku bļodā, apkaisīju ar kaltētu raudeni jeb oregano un apjaucu. Pannā sakarsēju mazliet eļļas un tajā nedaudz apcepu plāni sagrieztas ķiploka daiviņas. Pēc tam pievienoju konservētos tomātus un apceptos baklažānus. Sautēju minūtes 15. Pieliku baziliku, sāli un piparus. Rīsu nūdeles aplēju ar vārītu ūdeni un trīs minūtes zem vāka paturēju. Tad tās notecināju un iemaisīju pagatavotajā baklažānu mērcē. Ēdienam pārkaisīju rīvētu cieto sieru.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.