Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Baltās šokolādes krēms ar avenēm

Foto: Brigita Skaistkalne

• 200 gramu saldētu aveņu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 ēdamkarote cukura,

• ½ tējkarotes vaniļas cukura,

• 1 tējkarote cietes,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 100 mililitru saldā krējuma,

• 60 gramu baltās šokolādes.

Avenes liku katliņā un, lēni karsējot, uzvārīju, pēc tam īsu brīdi vēl pavārīju. Tad avenes izberzu caur sietu. Biezumus nevajadzēja, bet sulu lēju atpakaļ katliņā un karsējot iemaisīju tur cukuru, vaniļas cukuru, kā arī ēdamkarotē auksta ūdens izšķīdinātu cieti. Visu karsēju, līdz uzmeta burbuli. Ķīseli salēju stikla trauciņos un atdzesēju. Balto šokolādi salauzīju gabaliņos un kopā ar saldo krējumu uzkarsēju, līdz tā pilnīgi izkusa un veidojās viendabīga masa. Pēc tam to atdzesēju, saputoju un izlīdzināju pāri aveņu mērcei trauciņos.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.