
● 2 gatavi banāni,
● 60 grami zefīra,
● 80 grami dzeramā jogurta,
● 1 tējkarote želatīna,
● 40 mililitri ūdens.
Vispirms traukā iebēru vismaz vienu tējkaroti želatīna (jāraugās, cik lieli banāni), aplēju ar aukstu novārītu ūdeni un atstāju, lai uzbriest. Blendera krūzē liku nelielos gabaliņos sagrieztus nomizotus banānus un zefīru. Pielēju dzeramo jogurtu un visu sablendēju viendabīgā masā. Cukurs, protams, te vairāk nav nepieciešams.
Uzbriedušo želatīnu pakarsējot izšķīdināju, to uzvārīt nevajag, tad pievienoju sablendētajām sastāvdaļām un ar mietveida mikseri visu vēl nedaudz pakūlu. Pēc tam pašķidro masu salēju stikla trauciņos un ievietoju ledusskapī sastingšanai. Desertu rotāju ar tobrīd pieejamajām ogām un augļiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma