Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Banānu, zefīra un jogurta deserts

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 gatavi banāni,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 60 grami zefīra,

● 80 grami dzeramā jogurta,

● 1 tējkarote želatīna,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 40 mililitri ūdens.

Vispirms traukā iebēru vismaz vienu tējkaroti želatīna (jāraugās, cik lieli banāni), aplēju ar aukstu novārītu ūdeni un atstāju, lai uzbriest. Blendera krūzē liku nelielos gabaliņos sagrieztus nomizotus banānus un zefīru. Pielēju dzeramo jogurtu un visu sablendēju viendabīgā masā. Cukurs, protams, te vairāk nav nepieciešams.

Uzbriedušo želatīnu pakarsējot izšķīdināju, to uzvārīt nevajag, tad pievienoju sablendētajām sastāvdaļām un ar mietveida mikseri visu vēl nedaudz pakūlu. Pēc tam pašķidro masu salēju stikla trauciņos un ievietoju ledusskapī sastingšanai. Desertu rotāju ar tobrīd pieejamajām ogām un augļiem.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.