
• 200 gramu biezpiena,
• 1 ola,
• 3 ēdamkarotes kviešu miltu,
• 2 ēdamkarotes cukura,
• vaniļas cukurs,
• ¼ tējkarotes sodas.
Ņemot palīgā kartupeļu stampu, samīcīju biezpienu un samaisīju kopā ar olu, cukuru un vaniļas cukuru. Pakāpeniski pievienoju kopā ar sodu izsijātus miltus. Ja biezpiens mitrs, miltu varbūt vajadzēs vairāk, nekā receptē norādīts. Gatavajai mīklai jābūt biezai, taču ne cietai.
Karstā vafeļu pannā ar karoti izliku nedaudz mīklas, pannu aizvēru un cepu minūtes trīs, līdz sirsniņas kļuva zeltaini brūnas. Ja šķiet, ka mīkla varētu pielipt pie pannas pārklājuma, to varam nedaudz ietaukot ar augu eļļu.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma