
• 400 gramu 6–9 % biezpiena,
• 4 ēdamkarotes mannas,
• 1 svaigs burkāns,
• 2 olas,
• 2 ēdamkarotes cukura,
• 15 gramu sviesta,
• šķipsniņa sāls,
• milti,
• augu eļļa.
Biezpienu ar kartupeļu stampiņu samīcīju vijīgākā masā. Burkānu sarīvēju uz smalkās rīves. Nelielā sviesta daudzumā, pielejot arī mazliet ūdens, to pannā izsautēju. Olas ar cukuru un sāli ar putojamo slotiņu samaisīju, piekaisīju mannas putraimus, pieliku atdzesētos burkānus un labi sajaucu kopā ar biezpienu. Mīklu atstāju mierā vismaz minūtes 20, lai manna uzbriest. Pēc tam no masas izveidoju plācenīšus, apviļāju miltos un pannā ar uzkarsētu augu eļļu uz vidējas uguns cepu tos no abām pusēm, līdz tie kļuva zeltaini brūni. Pēc tam izliku uz papīra dvieļa, lai tur uzsūktos liekās taukvielas. Pasniegt tos varam arī ar skābo krējumu un ogām.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma