Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Burkānu un batāšu biezzupa

Foto: Brigita Skaistkalne

• 600 gramu batāšu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 2 burkāni,

• 1 sīpols,

• 3 ķiploka daiviņas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• olīveļļa,

• lauru lapa,

• 3 glāzes buljona,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• malts kumīns,

• kaltēti pētersīļi,

• ½ glāzes kokospiena vai saldā krējuma,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• sāls,

• pipari,

• čili pārslas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 ēdamkarote citrona sulas,

• maizes grauzdiņi.

Katliņā ielēju divas ēdamkarotes olīveļļas un tajā līdz caurspīdīgumam apcepu sasmalcinātus sīpolus. Pēc tam pieliku sasmalcinātus ķiplokus un apcepu. Pievienoju nomizotus un gabaliņos sagrieztus saldos kartupeļus un burkānus, kumīnu jeb romiešu ķimenes, kaltētus pētersīļus, lauru lapu, pielēju buljonu un visu uzvārīju. Zem vāka lēni turpināju vārīt, līdz dārzeņi kļuva mīksti. Lauru lapu izņēmu un zupu sablendēju. Pēc tam pievienoju kokospienu, piemetu vēl mazliet sāls, piparus, čili pārslas un pielēju citrona sulu. Zupu uzkarsēju, pēc tam lēju bļodiņā un pārbēru ar maizes grauzdiņiem.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.