Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Cāļa filejas karbonādes sīpolu marinādē

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1/2 kilograms gatavu karbonāžu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

MARINĀDEI:

• 2 sīpoli,

• ½ litra ūdens,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 ēdamkarote cukura,

• 1 tējkarote sāls,

• 100 mililitru 9 % galda etiķa,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• ½ ēdamkarotes graudu piparu,

• 2 lauru lapas.

Cāļa krūtiņas mazās filejas gabaliņus ar gaļas āmuriņu izklapēju no abām pusēm, pārkaisīju ar garšvielām, apviļāju miltos un pēc tam sakultā olā. Cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu no abām pusēm līdz gatavībai.

Nomizotus sīpolus sagriezu ripiņās. Katlā ielēju ūdeni, pievienoju cukuru, sāli, piparu graudus, lauru lapas un sīpolus. Piemetu arī dažas krustnagliņas un mazliet kanēļa un piepilināju nedaudz augu eļļas. Visu uzvārīju un 1 – 2 minūtes vēl pavārīju. Tad minūtes piecas padzesēju un pielēju etiķi. To varam liet garšojot – karsta marināde šķitīs pat divreiz stiprāka, taču rezultāts vēlāk būs krietni maigāks. Traukā kārtoju uz pusēm pārgrieztas izceptās fileju karbonādītes un sīpolus no marinādes. Pārlēju ar marinādi un liku pa nakti ledusskapī.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.