Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Cāļa filejas šniceles siera garoziņā

Foto: Brigita Skaistkalne

● 400 gramu cāļa krūtiņas fileju,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2 olas,

● 50 mililitru piena,

● sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● pipari,

● pētersīļu zaļumi,

● 1 ķiploka daiviņa,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 3 ēdamkarotes kviešu miltu,

● 3 ēdamkarotes rīvmaizes,

● 2 ēdamkarotes rīvēta cietā siera,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● augu eļļa cepšanai.

Vienā bļodā samaisīju miltus, rīvmaizi, rīvētu cieto sieru un šķipsnu sāls. Otrā traukā iesitu olas, pievienoju pienu, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, spiedē sasmalcinātus ķiplokus, kā arī sāli un piparus, visu sajaucu.

Cāļa krūtiņas filejas zem pārtikas plēvītes vienmērīgi izdauzīju ar gaļas āmuriņu un liku apmērcēties sakultajā olu masā. Pannā uzkarsēju augu eļļu, to nežēlojot, jo tā nodrošina gaļai garoziņu. Pēc tam filejas no abām pusēm, ar rokām piespiežot, apviļāju sausajā maisījumā un liku uzkarsētajā eļļā cepties pa dažām minūtēm no katras puses līdz zeltainumam. Pannai vāku virsū neliku. Ilgi pie plīts stāvēt nevajadzēja, un šniceles izdevās sulīgas un gardas.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.