
● 400 gramu cāļa krūtiņas fileju,
● 2 olas,
● 50 mililitru piena,
● sāls,
● pipari,
● pētersīļu zaļumi,
● 1 ķiploka daiviņa,
● 3 ēdamkarotes kviešu miltu,
● 3 ēdamkarotes rīvmaizes,
● 2 ēdamkarotes rīvēta cietā siera,
● augu eļļa cepšanai.
Vienā bļodā samaisīju miltus, rīvmaizi, rīvētu cieto sieru un šķipsnu sāls. Otrā traukā iesitu olas, pievienoju pienu, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, spiedē sasmalcinātus ķiplokus, kā arī sāli un piparus, visu sajaucu.
Cāļa krūtiņas filejas zem pārtikas plēvītes vienmērīgi izdauzīju ar gaļas āmuriņu un liku apmērcēties sakultajā olu masā. Pannā uzkarsēju augu eļļu, to nežēlojot, jo tā nodrošina gaļai garoziņu. Pēc tam filejas no abām pusēm, ar rokām piespiežot, apviļāju sausajā maisījumā un liku uzkarsētajā eļļā cepties pa dažām minūtēm no katras puses līdz zeltainumam. Pannai vāku virsū neliku. Ilgi pie plīts stāvēt nevajadzēja, un šniceles izdevās sulīgas un gardas.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma