
● 2 burkāni,
● 1 liels sīpols,
● 3 selerijas kāti,
● 400 grami konservētu sasmalcinātu tomātu,
● 400 grami konservētu turku zirņu,
● 1 litrs buljona,
● 4 ēdamkarotes kuskusa,
● augu eļļa,
● sāls,
● pipari,
● pētersīļu zaļumi.
Lielu sīpolu sasmalcināju, burkānus un seleriju kātus sagriezu nelielos gabaliņos. Katlā sakarsētā augu eļļā apmaisot pacepu dažas minūtes. Pēc tam pievienoju konservētos tomātus ar visu sulu un noskalotus turku zirņus. Pielēju arī buljonu. Buljona pagatavošanai var izmantot arī veikalos iegādājamo pasterizēto vistas vai dārzeņu buljonu no mazās burciņas. Piekaisīju sāli un piparus garšai. Lēni vārīju minūtes divdesmit. Tad piebēru kuskusu, pieliku arī vārītās cāļa krūtiņas filejas gabaliņus un pavārīju visu vēl minūtes piecas. Ja vēlas baudīt sātīgu gaļas zupu, var pielikt kvalitatīvu konservētu sautētu cūkgaļu. Gatavu zupu pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma