Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Deserts: svaigie ķirbju un ābolu salāti

Foto: Brigita Skaistkalne

● 200 gramu ķirbja,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 200 gramu ābolu,

● 2 ēdamkarotes rozīņu,

● 50 gramu cukura,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 3 ēdamkarotes skābā krējuma,

● kanēlis.

LIELĀS oranžās ogas gabalam nogriezu mizu un mīkstumu uz rupjās rīves sarīvēju. Lielu ābolu nomizoju, izgriezu serdi, bet mīkstumu sagriezu nelielās skaidiņās. Sauju rozīņu nomazgāju, pārlēju ar karstu ūdeni un uzbriedināju vairākas minūtes, pēc tam ūdeni nolēju un rozīnes apsusināju. Bļodā samaisīju ķirbjus, ābolus un rozīnes, pievienojot cukuru un skābo krējumu, un pārkaisīju ar kanēli. Cukuru varam pievienot pat mazāk, nekā receptē norādīts, bet mērcei izmantot, piemēram, bezpiedevu jogurtu.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.