
● 200 gramu ķirbja,
● 200 gramu ābolu,
● 2 ēdamkarotes rozīņu,
● 50 gramu cukura,
● 3 ēdamkarotes skābā krējuma,
● kanēlis.
LIELĀS oranžās ogas gabalam nogriezu mizu un mīkstumu uz rupjās rīves sarīvēju. Lielu ābolu nomizoju, izgriezu serdi, bet mīkstumu sagriezu nelielās skaidiņās. Sauju rozīņu nomazgāju, pārlēju ar karstu ūdeni un uzbriedināju vairākas minūtes, pēc tam ūdeni nolēju un rozīnes apsusināju. Bļodā samaisīju ķirbjus, ābolus un rozīnes, pievienojot cukuru un skābo krējumu, un pārkaisīju ar kanēli. Cukuru varam pievienot pat mazāk, nekā receptē norādīts, bet mērcei izmantot, piemēram, bezpiedevu jogurtu.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma