
• 60 gramu cepumu “Savoiardi”,
• 25 grami sviesta,
• 30 mililitru dzērveņu sulas,
• 100 gramu baltās šokolādes.
Cepumus, ko dēvējam arī par “dāmu pirkstiņiem” un izmantojam tiramisu pagatavošanai, ar mīklas rulli sasmalcināju. Drupatām pievienoju mīkstu sviestu un pielēju dzērveņu sulu. Visu labi samaisīju. Balto šokolādi salauzīju gabaliņos un izkausēju, pēc tam piemaisīju cepumu masai. Sārto masu sapildīju silikona veidnītēs un ievietoju ledusskapī sastingšanai. Ja veidnīšu nav, masu varam likt ledusskapī, pēc pusstundas veidot no tās bumbiņas un apviļāt cukurā vai kokosriekstu skaidiņās. Pēc kāda laika “rozītes” no veidnītēm atbrīvoju un rotāju ar krāsainiem cukura graudiņiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma