Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Dzērveņu “rozītes”

Foto: Brigita Skaistkalne

• 60 gramu cepumu “Savoiardi”,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 25 grami sviesta,

• 30 mililitru dzērveņu sulas,

• 100 gramu baltās šokolādes.

Cepumus, ko dēvējam arī par “dāmu pirkstiņiem” un izmantojam tiramisu pagatavošanai, ar mīklas rulli sasmalcināju. Drupatām pievienoju mīkstu sviestu un pielēju dzērveņu sulu. Visu labi samaisīju. Balto šokolādi salauzīju gabaliņos un izkausēju, pēc tam piemaisīju cepumu masai. Sārto masu sapildīju silikona veidnītēs un ievietoju ledusskapī sastingšanai. Ja veidnīšu nav, masu varam likt ledusskapī, pēc pusstundas veidot no tās bumbiņas un apviļāt cukurā vai kokosriekstu skaidiņās. Pēc kāda laika “rozītes” no veidnītēm atbrīvoju un rotāju ar krāsainiem cukura graudiņiem.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.