
• 600 – 800 gramu foreles filejas,
• sāls,
• pipari,
• sviests,
• 100 gramu spinātu,
• 200 mililitru saldā krējuma,
• 100 gramu saulē kaltēto tomātu.
Zivi noskaloju zem remdena tekoša krāna ūdens un apsusināju, pēc tam tai novilku ādu. Fileju no abām pusēm iemasēju ar sāli un pipariem un sagriezu gabalos. Pannā izkausēju sviesta pikucīti un kārtoju tur foreles gabalus. Cepu, līdz tie kļuva viegli brūni. Kad tie jau bija gandrīz izcepušies, tos uz pannas apvērsu otrādi. Pievienoju smalkāk saplūkātus spinātus, sīki sagrieztus saulē kaltētos tomātus un pārlēju saldo krējumu. Zem vāka visu kopā sautēju vismaz trīs minūtes. Mērci beigās vēl papildināju ar kaperiem. Gardajam ēdienam kā piedevu šoreiz izmantoju pēc norādījumiem uz iepakojuma izvārītu kuskusu, taču tam piestāv arī pasta vai bulgurs.
Reklāma