
FRIKADELĒM:
• 300 – 400 gramu maltas tītara gaļas,
• 1 ola,
• 1 ķiploka daiviņa,
• sāls,
• malti melnie pipari,
• nedaudz rīvmaizes.
ZUPAI:
• 1 litrs vistas buljona,
• 2 – 3 burkāni,
• 1 sīpols (pēc izvēles),
• 70 gramu mazo makaroniņu,
• 1 lauru lapa,
• 1 iepakojums spinātu lapiņu,
• sāls,
• malti melnie pipari.
Tītara gaļu sajaucu ar sakultu olu, spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem, nedaudz rīvmaizes, sāli un pipariem. Labi samīcīju un no masas izveidoju nelielas bumbiņas. Katlā ielēju mazliet augu eļļas un tur vispirms apcepu sasmalcinātus divus nelielus sīpolus un nomizotus un pusripiņās sagrieztus burkānus. Pēc tam pielēju uzkarsētu buljonu, pieliku lauru lapu un piparus. Vārīju, līdz burkāni kļuva pusgatavi, tad liku klāt frikadeles un mazās makaronu zvaigznītes. Uzvārīju un uz lēnas uguns visu vārīju apmēram desmit minūtes. Kad zupa jau bija gandrīz gatava, pievienoju noskalotas spinātu lapiņas, kā arī sāli pēc garšas.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma