Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Frikadeļu zupa ar spinātiem

Foto: Brigita Skaistkalne

FRIKADELĒM:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 300 – 400 gramu maltas tītara gaļas,

• 1 ola,

• 1 ķiploka daiviņa,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• sāls,

• malti melnie pipari,

• nedaudz rīvmaizes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

ZUPAI:

• 1 litrs vistas buljona,

• 2 – 3 burkāni,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 sīpols (pēc izvēles),

• 70 gramu mazo makaroniņu,

• 1 lauru lapa,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 iepakojums spinātu lapiņu,

• sāls,

• malti melnie pipari.

Tītara gaļu sajaucu ar sakultu olu, spiedē sasmalcinātiem ķiplokiem, nedaudz rīvmaizes, sāli un pipariem. Labi samīcīju un no masas izveidoju nelielas bumbiņas. Katlā ielēju mazliet augu eļļas un tur vispirms apcepu sasmalcinātus divus nelielus sīpolus un nomizotus un pusripiņās sagrieztus burkānus. Pēc tam pielēju uzkarsētu buljonu, pieliku lauru lapu un piparus. Vārīju, līdz burkāni kļuva pusgatavi, tad liku klāt frikadeles un mazās makaronu zvaigznītes. Uzvārīju un uz lēnas uguns visu vārīju apmēram desmit minūtes. Kad zupa jau bija gandrīz gatava, pievienoju noskalotas spinātu lapiņas, kā arī sāli pēc garšas.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.