
● 500 gramu cūkgaļas mīkstuma,
● daži kartupeļi,
● 2 sīpoli,
● 2 tomāti,
● 1 saldais pipars,
● ½ kabača,
● 150 gramu brokoļu,
● augu eļļa,
● sāls un citas garšvielas.
Nomizoju un sagriezu sīpolus un kopā ar sagrieztiem tomātiem pievienoju apceptajai gaļai. Visu kopā pacepu dažas minūtes, līdz tomāti sāka izdalīt sulu, bet sīpoli – tiem raksturīgo smaržu. Nu bija kārta nomazgātiem, nomizotiem un palielos gabalos sagrieztiem kartupeļiem kopā ar iztīrītu un strēmelēs sagrieztu saldo piparu. Tad piekaisīju arī sāli un citas garšvielas, kas piemērotas dārzeņu un gaļas ēdieniem. Pielēju karstu ūdeni tā, lai tas apņemtu katla saturu, un visu uzvārīju. Pēc tam uzliku vāku un dārzeņus kopā ar gaļu sautēju uz vidējas uguns minūtes 15. Beigās pievienoju arī sagrieztus kabačus un brokoļus un zem vāka sautēju visu vēl apmēram 15 minūtes līdz gaļas un dārzeņu gatavībai.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma