
• 100 gramu griķu,
• 400 gramu cāļa krūtiņas filejas,
• 2 ēdamkarotes augu eļļas,
• 25 grami sviesta,
• kaltēts baziliks,
• malti melnie pipari,
• 1 tējkarote maltas paprikas,
• 100 gramu pākšu pupiņu,
• 1 burkāns,
• 1 saldais pipars,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 1 sarkanais sīpols,
• sīpolu lociņi.
Katliņā pasālītā vārītā ūdenī līdz gatavībai izvārīju vienu 100 gramu paciņu. Cāļa krūtiņas mazās filejas gabaliņus noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sagriezu. Liku bļodā, pievienoju maltu papriku, sāli, maltus melnos piparus, kaltēto baziliku, augu eļļu un visu kārtīgi samaisīju. Atstāju minūtes 15 garšām ievilkties. Pēc tam pannā ar uzsildītu sviestu filejas gabaliņus cepu uz vidējas uguns no visām pusēm līdz zeltainai garoziņai.
Notīrītus burkānus sagriezu pusgredzenos un pievienoju pannā, visu pacepu vēl minūtes piecas, pēc tam pieliku sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Cepu vēl minūtes piecas. Tad kārta strēmelītēs sagrieztiem saldajiem pipariem. Ja izmantojam saldētās pākšu pupiņas, arī tās liekam klāt. Bija konservētās, tāpēc tās pievienoju vēlāk. Piekaisīju sāli un piparus, uzliku pannai vāku un visu sautēju apmēram septiņas minūtes, pāris reizes apmaisot. Beigās liku klāt arī izvārītos griķus un notecinātas konservētās pākšu pupiņas, atkal uzliku pannai vāku un visu uzkarsēju uz lēnas uguns apmēram trīs minūtes. Gatavajam ēdienam pārkaisīju sasmalcinātus sīpolu lociņus.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma