Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Griķi ar dārzeņiem un vistas gaļu

Foto: Brigita Skastkalne

• 100 gramu griķu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 400 gramu cāļa krūtiņas filejas,

• 2 ēdamkarotes augu eļļas,

• 25 grami sviesta,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• kaltēts baziliks,

• malti melnie pipari,

• 1 tējkarote maltas paprikas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 100 gramu pākšu pupiņu,

• 1 burkāns,

• 1 saldais pipars,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 2 ķiploka daiviņas,

• 1 sarkanais sīpols,

• sīpolu lociņi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Katliņā pasālītā vārītā ūdenī līdz gatavībai izvārīju vienu 100 gramu paciņu. Cāļa krūtiņas mazās filejas gabaliņus noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sagriezu. Liku bļodā, pievienoju maltu papriku, sāli, maltus melnos piparus, kaltēto baziliku, augu eļļu un visu kārtīgi samaisīju. Atstāju minūtes 15 garšām ievilkties. Pēc tam pannā ar uzsildītu sviestu filejas gabaliņus cepu uz vidējas uguns no visām pusēm līdz zeltainai garoziņai.

Notīrītus burkānus sagriezu pusgredzenos un pievienoju pannā, visu pacepu vēl minūtes piecas, pēc tam pieliku sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Cepu vēl minūtes piecas. Tad kārta strēmelītēs sagrieztiem saldajiem pipariem. Ja izmantojam saldētās pākšu pupiņas, arī tās liekam klāt. Bija konservētās, tāpēc tās pievienoju vēlāk. Piekaisīju sāli un piparus, uzliku pannai vāku un visu sautēju apmēram septiņas minūtes, pāris reizes apmaisot. Beigās liku klāt arī izvārītos griķus un notecinātas konservētās pākšu pupiņas, atkal uzliku pannai vāku un visu uzkarsēju uz lēnas uguns apmēram trīs minūtes. Gatavajam ēdienam pārkaisīju sasmalcinātus sīpolu lociņus.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.