Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! “Iekaustītie” redīsi ķiploku un diļļu marinādē

Foto: Brigita Skaistkalne

• 500 gramu redīsu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 2 ķiploka daiviņas,

• svaigas dilles,

• 1 ēdamkarote ābolu etiķa (6 %),

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 2 ēdamkarotes augu eļļas,

• 1 tējkarote bez kaudzītes sāls,

• naža gals maltu melno piparu.

Redīsus rūpīgi nomazgāju, tiem nogriezu “astītes”. Sārtās bumbiņas ieliku polietilēna maisiņā un uz virtuves dēlīša ar koka mīklas rulli “iekaustīju” redīsus tā, lai katrs būtu nedaudz ieplaisājis. Tad tos pārliku traukā, pievienoju ābolu etiķi, eļļu, sāli, piparus, sīki sagrieztus diļļu zaļumus un spiedē sasmalcinātas pāris ķiploka daiviņas. Trauku aizvākoju un vairākas reizes enerģiski sakratīju, lai visas sastāvdaļas labi samaisītos. Vismaz uz stundu to vajadzētu ievietot ledusskapī, kādu reizi gan vēl tā saturu sakratot. Labāk gan galdā celt nedaudz vēlāk, taču arī pēc stundas uzkoda jau ir baudāma.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.