
● 600 grami zivs filejas (mencas vai citu iecienītu),
● 2 olas,
● 4 baltmaizes šķēlītes,
● 100 mililitri piena,
● 2 ēdamkarotes majonēzes,
● 2 sīpoli,
● augu eļļa,
● 1 tējkarote itāļu garšaugu,
● šķipsna drupinātu piparu,
● šķipsna malta koriandra,
● sāls.
Jūras asaru filejas sagriezu pēc iespējas mazākos kubiņos. Sīpolus sasmalcināju un samaisīju ar zivīm. Baltmaizes mīkstumu izmērcēju pienā, tad nospiedu un pievienoju klāt. Pieliku arī olas, majonēzi un garšvielas. Visu labi samīcīju. Ja masa šķiet pasausa, varam pieliet nedaudz piena, kurā mērcējās baltmaize.
No zivju masas izveidoju kotletes un pannā labi uzkarsētā eļļā apcepu līdz brūnganai garoziņai. Pēc tam tās zem vāka vēl mazliet pasautēju līdz gatavībai. Kotletes traukā ar biezu dibenu varam arī pārliet ar 200 mililitriem liesa saldā krējuma un uz mazas uguns sautēt minūtes 20.
Uz 600 gr zivis filejas pietiek ar 1 olu, 1 baltmaizes šķēlīti, piena vietā var būt 100 ml saldais krējums, 1 ēd. k. majonēze [ jo tā pa lielam ir eļļa], 1 iepriekš apcepts sīpols un nedaudz ķiplociņš [būs maigāka garša], protams garšvielas pēc patikas, es pievienoju vegetu , piparus un smalki sakapātas dilles. Sautēt saldajā krējumā nav obligāti, būs nedaudz pa treknu, bet ja patīk un garšo, tad OK , labu apetīti !