Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Kefīra želeja ar iebiezināto pienu un brūklenēm

Foto: Brigita Skaistkalne

• 2 glāzes kefīra,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 ½ glāzes brūkleņu,

• 5 – 6 ēdamkarotes iebiezinātā piena ar cukuru,

• 2 tējkarotes vaniļas cukura,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 2 tējkarotes želatīna.

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Kefīru samaisīju ar iebiezināto pienu, piekaisot arī vaniļas cukuru garšai. Želatīnu aplēju ar aukstu novārītu ūdeni, uzbriedināju un pēc tam izšķīdināju, uzvārīt nevajag. Tad to iemaisīju kefīrā. Piejaucu arī apmēram glāzi atlaidinātu brūkleņu ogu, pārējās atstājot rotājumam. Balto kefīra un ogu maisījumu sadalīju deserta trauciņos un ievietoju ledusskapī, lai sastingst. Pēc tam pārbārstīju atlikušās brūklenes. Ja ir, desertu varam greznot vēl arī ar kādu piparmētras lapiņu.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.