
• 2 glāzes kefīra,
• 1 ½ glāzes brūkleņu,
• 5 – 6 ēdamkarotes iebiezinātā piena ar cukuru,
• 2 tējkarotes vaniļas cukura,
• 2 tējkarotes želatīna.
Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
Kefīru samaisīju ar iebiezināto pienu, piekaisot arī vaniļas cukuru garšai. Želatīnu aplēju ar aukstu novārītu ūdeni, uzbriedināju un pēc tam izšķīdināju, uzvārīt nevajag. Tad to iemaisīju kefīrā. Piejaucu arī apmēram glāzi atlaidinātu brūkleņu ogu, pārējās atstājot rotājumam. Balto kefīra un ogu maisījumu sadalīju deserta trauciņos un ievietoju ledusskapī, lai sastingst. Pēc tam pārbārstīju atlikušās brūklenes. Ja ir, desertu varam greznot vēl arī ar kādu piparmētras lapiņu.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma