Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Ķirbju un dzērveņu krēms ar vaniļas mērci

Foto: Brigita Skaistkalne

• 100 gramu ķirbja,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 150 gramu dzērveņu,

• 150 gramu cukura,

• 250 mililitru saldā krējuma,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1,5 tējkarotes želatīna,

• rīvēta citrona miziņa.

Želatīnu uzbriedināju apmēram divās ēdamkarotēs auksta novārīta ūdens. Gabalu ķirbja sarīvēju skaidiņās, kopā ar noskalotām dzērvenēm liku katliņā un, pielejot dažas ēdamkarotes ūdens, uzvārīju. Pēc tam turpināju visu vārīt tik ilgi, līdz ķirbji kļuva mīksti un ogas sāka šķīst. Tad ar mietveida mikseri masu sablendēju, liku katliņu uz vēl karstā plīts riņķa un, masu neuzvārot, tajā izšķīdināju uzbriedināto želatīnu. Piekaisīju arī cukuru un rīvētu citrona miziņu. Masu atdzesēju un iecilāju tajā saputotu saldo krējumu. Šis saldēdiens labi garšo kopā ar vaniļas mērci. Pulveri no paciņas labi sakūlu kopā ar aukstu pienu pēc norādījumiem uz iepakojuma.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.