
• 100 gramu ķirbja,
• 150 gramu dzērveņu,
• 150 gramu cukura,
• 250 mililitru saldā krējuma,
• 1,5 tējkarotes želatīna,
• rīvēta citrona miziņa.
Želatīnu uzbriedināju apmēram divās ēdamkarotēs auksta novārīta ūdens. Gabalu ķirbja sarīvēju skaidiņās, kopā ar noskalotām dzērvenēm liku katliņā un, pielejot dažas ēdamkarotes ūdens, uzvārīju. Pēc tam turpināju visu vārīt tik ilgi, līdz ķirbji kļuva mīksti un ogas sāka šķīst. Tad ar mietveida mikseri masu sablendēju, liku katliņu uz vēl karstā plīts riņķa un, masu neuzvārot, tajā izšķīdināju uzbriedināto želatīnu. Piekaisīju arī cukuru un rīvētu citrona miziņu. Masu atdzesēju un iecilāju tajā saputotu saldo krējumu. Šis saldēdiens labi garšo kopā ar vaniļas mērci. Pulveri no paciņas labi sakūlu kopā ar aukstu pienu pēc norādījumiem uz iepakojuma.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma