Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Kokosriekstu kūka bez cepšanas

Foto: Brigita Skaistkalne

PAMATNEI:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 paciņa cepumu “Selga” ar kokosriekstu garšu,

• 100 gramu sviesta.

KRĒMAM:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 500 gramu maskarpones,

• 200 gramu grieķu jogurta,

• 4 ēdamkarotes pūdercukura,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 tāfelīte baltās šokolādes,

• kokosriekstu skaidiņas,

• 10 gramu želatīna,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 50 mililitru ūdens.

Ar mīklas rulli sadrupināju cepumus ar kokosriekstu garšu, taču derēs arī citi. Drupatas samaisīju ar izkausētu sviestu un izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā vidēja izmēra veidnē ar noņemamu gredzenu. Uz minūtēm 20 ievietoju ledusskapī.

Tikmēr lielajā bļodā krēmam samaisīju grieķu jogurtu kopā ar maskarponi. Piemaisīju pūdercukuru un kokosriekstu skaidiņas. Izkausēju balto šokolādi. Pusi paciņas jeb divas krietnas tējkarotes želatīna uzbriedināju novārītā aukstā ūdenī un pēc tam izšķīdināju. Šokolādi un želatīnu arī pievienoju krēmam un rūpīgi samaisīju, pēc tam balto masu izlīdzināju pāri cepumu pamatnei veidnē. Pa nakti kūku atstāju ledusskapī. Nākamajā dienā dekorēju ar sadrupinātiem cepumiem un kokosriekstu konfektēm, arī kāda odziņa šim nolūkam nekaitēja. Kūku varam pasniegt arī kopā ar ogām – avenēm vai zemenēm. Ja garšo konfektes “Raffaello”, garšos arī šī.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.