
● 100 gramu pērļu grūbu,
● 150 gramu saldā krējuma,
● 2 tējkarotes cukura,
● 1 tējkarote vaniļas cukura,
● 200 gramu upeņu ogu vai to kompota.
PĒRĻU GRŪBAS izvārīju, kā ražotājs bija norādījis, noskaloju, atdzesēju un uzirdināju. Upenes, arī no saldētavas ziemā derēs, būtu jāpārlej ar apmēram pusglāzi ūdens, jāuzvāra, tad nedaudz jāpavāra un vēl jāizberž caur sietiņu, pievienojot mazliet cukura. Mērce jāatdzesē. Šoreiz izlīdzējos ar pašas vārīto upeņu kompotu.
Saputoju saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru un iecilāju izvārītajās un atdzesētajās grūbās. Masu izliku stikla trauciņos, pārlēju ar upeņu kompota mērci un greznoju ar burkā “nozvejotajām” odziņām.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma