
• 100 gramu pērļu grūbu,
• daži kartupeļi,
• 1 sīpols,
• piciņa sviesta,
• kūpināta cauraugusi cūkgaļa,
• 200 mililitru saldā krējuma,
• timiāns,
• raudene,
• malts muskatrieksts,
• pipari,
• sāls.
Ņēmu vienu no četriem iepakojumā esošajiem maisiņiem ar pērļu grūbām, tās noskaloju un, vadoties pēc norādījumiem uz iepakojuma, liku tās vārītā ūdenī un vārīju 20 minūtes. Otrā katliņā jāizvāra kartupeļi. Pannā izkausēju sviesta pikucīti un tajā apcepu sagrieztus sīpolus. Daļu kūpināta cūkgaļas vaidziņa sagriezu nelielos gabaliņos, daļu – šķēlītēs. Gaļu dziļākā pannā apcepu. Šķēlītes atliku malā, bet gaļas gabaliņiem pannā pievienoju saceptos sīpolus, notecinātas un uzirdinātas izvārītās grūbas, nelielos gabaliņos sagrieztus vārītos kartupeļus, kā arī garšvielas – kaltētu raudeni, timiānu, muskatriekstu, piparus un sāli. Pielēju saldo krējumu un visu kopā apmaisot sautēju 10–15 minūtes. Izvārīto biezputru pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem un rotāju ar saceptajām gaļas šķēlītēm.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma