Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Pērļu grūbu un kartupeļu biezputra

Foto: Brigita Skaistkalne

• 100 gramu pērļu grūbu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• daži kartupeļi,

• 1 sīpols,

• piciņa sviesta,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• kūpināta cauraugusi cūkgaļa,

• 200 mililitru saldā krējuma,

• timiāns,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• raudene,

• malts muskatrieksts,

• pipari,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• sāls.

Ņēmu vienu no četriem iepakojumā esošajiem maisiņiem ar pērļu grūbām, tās noskaloju un, vadoties pēc norādījumiem uz iepakojuma, liku tās vārītā ūdenī un vārīju 20 minūtes. Otrā katliņā jāizvāra kartupeļi. Pannā izkausēju sviesta pikucīti un tajā apcepu sagrieztus sīpolus. Daļu kūpināta cūkgaļas vaidziņa sagriezu nelielos gabaliņos, daļu – šķēlītēs. Gaļu dziļākā pannā apcepu. Šķēlītes atliku malā, bet gaļas gabaliņiem pannā pievienoju saceptos sīpolus, notecinātas un uzirdinātas izvārītās grūbas, nelielos gabaliņos sagrieztus vārītos kartupeļus, kā arī garšvielas – kaltētu raudeni, timiānu, muskatriekstu, piparus un sāli. Pielēju saldo krējumu un visu kopā apmaisot sautēju 10–15 minūtes. Izvārīto biezputru pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem un rotāju ar saceptajām gaļas šķēlītēm.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.