Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Plātsmaize ar rabarberiem un zemenēm

Foto: Brigita Skaistkalne

MĪKLAS PAMATNEI:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 200 gramu miltu,

• 2 ēdamkarotes skābā krējuma,

• 120 gramu biezpiena,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 80 gramu mīksta sviesta,

• 2 mazas olas,

• 50 gramu cukura,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• šķipsniņa sāls,

• ½ tējkarotes dzeramās sodas,

• 1 tējkarote kanēļa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

VIRSPUSEI:

• 400 gramu rabarberu,

• 200 gramu zemeņu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 200 gramu skābā krējuma,

• 1 liela ola,

• 100 gramu cukura,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 ēdamkarote miltu,

• kanēlis.

Vispirms bļodā samīcīju pamatnei paredzētās sastāvdaļas. Veidni – apmēram 35×25 centimetrus lielu – izklāju ar cepampapīru un tur izlīdzināju mīklu. Pārbēru ar nelielos gabaliņos sagrieztiem rabarberiem. Nenosegtajās vietās izkārtoju sagrieztas zemenes. Pārlējumu pagatavoju, sakuļot skābo krējumu kopā ar olu, cukuru un miltiem. Garšai varam pielikt arī vaniļas cukuru. Šo masu izlīdzināju pāri rabarberiem un ogām, pārkaisīju kanēli un veidni ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz vismaz pusstundu. Gatavo plātsmaizi pilnībā atdzesēju.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.