
• 2 ēdamkarotes rudzu rīvmaizes,
• 1 ēdamkarote sviesta,
• 1 ēdamkarote cukura,
• 200 mililitru saldā krējuma,
• 100 gramu grieķu jogurta,
• 1/4 tējkarotes kanēļa,
• 1 tējkarote vaniļas cukura.
Rudzu rīvmaizi kopā ar sviestu un cukuru uz pannas apgrauzdēju, pēc tam atdzesēju un sasmalcināju – drupatas varam sablendēt vai samalt. Nepilnu ēdamkaroti atliku pārkaisīšanai, pārējās samaisīju kopā ar jogurtu, kanēli un pusi tējkarotes vaniļas cukura. Saldo krējumu saputoju ar otru pusi tējkarotes vaniļas cukura. Pusi putukrējuma iejaucu maizes un jogurta maisījumā. Krēmu sadalīju divos stikla trauciņos un virsū katrai porcijai izliku atlikušā putukrējuma “cepures”. Pārkaisīju atliktās saldās maizes drupatas, greznoju ar ogām. Uz brīdi gardumu vēl ievietoju ledusskapī.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma