
• 200 mililitru saldā krējuma,
• apmēram 200 mililitru ievārījuma,
• dažas rudzu maizes šķēles,
• baltais vai rozā zefīrs,
• svaigas ogas,
• vaniļas cukurs.
Rudzu maizes šķēles bez garozām jāsadrupina, jāliek pannā uz cepampapīra un krāsnī jāapgrauzdē, tad jāatdzesē. Var izmantot arī rudzu rīvmaizi ar kanēli. Pusi no paredzētā daudzuma iebēru palielā stikla traukā un šo kārtu pārklāju ar dažādu ogu ievārījumu. Šādam desertam lieliski piestāv arī brūkleņu vai dzērveņu ievārījums. Virs ievārījuma kārtoju šķēlītēs sagrieztu zefīru. Tās liku citu pie citas. Zefīru savukārt pārklāju ar saputotu saldo krējumu, kam pievienots nedaudz vaniļas cukura. Virs putukrējuma kārtas izlīdzināju gabaliņos sagrieztas svaigas zemenes. Tās pārbēru ar atlikušo rīvmaizi. Pēc tam atkal pāri izlīdzināju ievārījumu, virs tā – zefīra šķēlītes, tad – putukrējumu. Virsū vēl izliku zemeņu gabaliņus, uzkaisīju mazliet rīvmaizes, rotāju ar zefīru “augšiņām” un kārtojumu uz nakti ievietoju ledusskapī. Izejvielu daudzumu saldajam kārtojumam varam izvēlēties “uz aci”. Šādu gardumu varam kārtot gan vienā lielākā traukā, gan arī piemērotos atsevišķos deserta trauciņos.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma