
• 20 saldētas tīģergarneles,
• svaigs gurķis,
• avokado,
• 100 gramu dažādu salātlapu,
• sāls,
• pipari,
• cukurs,
• 3 ēdamkarotes olīveļļas,
• 2 citroni.
Citronus labi nomazgāju un apsusināju. Tad tiem norīvēju dzelteno miziņu un izspiedu sulu, sajaucu ar olīveļļu, piekaisīju arī sāli, piparus un cukuru pēc garšas, lai veidojas marināde. Garneles izlobīju, pārlēju ar pusi pagatavotās marinādes un atstāju ievilkties vismaz desmit minūtes. Tikmēr nomizoju avokado un mīkstumu sagriezu šķēlītēs, tāpat – arī svaigu gurķi. Avokado un gurķa šķēlītes samaisīju ar dažādu lapu salātiem un pārlēju ar otru pusi pagatavotās citronu marinādes. Garneles ar visu marinādi pārliku sakarsētā pannā un apgrozot karsēju apmēram trīs minūtes, pēc tam tās izkārtoju virs salātiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma