Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Salāti ar avokado un marinētām garnelēm

Foto: Brigita Skaistkalne

• 20 saldētas tīģergarneles,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• svaigs gurķis,

• avokado,

• 100 gramu dažādu salātlapu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• sāls,

• pipari,

• cukurs,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 3 ēdamkarotes olīveļļas,

• 2 citroni.

Citronus labi nomazgāju un apsusināju. Tad tiem norīvēju dzelteno miziņu un izspiedu sulu, sajaucu ar olīveļļu, piekaisīju arī sāli, piparus un cukuru pēc garšas, lai veidojas marināde. Garneles izlobīju, pārlēju ar pusi pagatavotās marinādes un atstāju ievilkties vismaz desmit minūtes. Tikmēr nomizoju avokado un mīkstumu sagriezu šķēlītēs, tāpat – arī svaigu gurķi. Avokado un gurķa šķēlītes samaisīju ar dažādu lapu salātiem un pārlēju ar otru pusi pagatavotās citronu marinādes. Garneles ar visu marinādi pārliku sakarsētā pannā un apgrozot karsēju apmēram trīs minūtes, pēc tam tās izkārtoju virs salātiem.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.