
• 1 baklažāns,
• 1 saldais pipars,
• 2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes,
• sāls un citas garšvielas,
• augu eļļa.
Siera bumbiņām:
• iepakojums “Mozzarella mini”,
• 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes,
• 1 ola,
• 4 – 5 ēdamkarotes rīvmaizes,
• sāls un citas garšvielas,
• augu eļļa.
Mērcei:
• olīveļļa vai cita (sezama, ķirbju),
• 1 ēdamkarote pesto mērces,
• ½ ēdamkarotes sojas mērces.
JA IZMANTOJAM svaigu saldo piparu, ieteicams to cepeškrāsnī izcept mīkstu un pēc tam novilkt miziņu. Sarkano saldo garo papriku šoreiz sagriezu gabaliņos un apcepu pannā uz plīts līdz gatavībai. Baklažānu sagriezu gabaliņos, apviļāju kukurūzas cietē un sakarsētā eļļā cepu līdz zeltainumam. Grūtāk gāja ar siera bumbiņām. Tās apviļāju cietes, garšvielu, olas un rīvmaizes panējumā, taču, cepot uzkarsētā eļļā, tās sāka kust un formu nesaglabāja. Noskalotus dažādu lapu salātus izklāju lēzenā šķīvja apakšā. Lieliski te noder spinātu lapiņas. Pēc tam izliku apceptos baklažānu gabaliņus, tad – saldos piparus un mocarellu. Mērcīti pagatavoju, samaisot kopā sezama eļļu, sojas mērci un pesto. Ar to pirms baudīšanas pārlēju krāšņos salātus.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma