Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Salāti ar hurmu un garnelēm

Foto: Brigita Skaistkalne

● 1 – 2 hurmas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● lapu salātu maisījums,

● 300 gramu attīrītu garneļu,

● 50 gramu valriekstu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2 – 3 ēdamkarotes olīveļļas,

● ¼ apelsīna sulai,

● 1 tējkarote sojas mērces.

Mērcītei samaisīju olīveļļu, sojas mērci un daļai apelsīna izspiestu sulu. Valriekstus uz vidējas uguns uzkarsētā sausā pannā pacepu dažas minūtes. Pannā izkausēju gabaliņu sviesta un tajā uz vidējas uguns apcepu garneles – pa minūtēm trim no katras puses. Noskaloju un apsusināju dažādu salātu lapu maisījumu, lielākās vēl saplucināju un izliku uz šķīvja. Labi nomazgāju hurmu un sagriezu gabaliņos. Tos izkārtoju virs salātu lapām. Pārlēju pagatavoto mērcīti un pa virsu – apceptās garneles un sadrupinātus valriekstus.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.