
● 1 – 2 hurmas,
● lapu salātu maisījums,
● 300 gramu attīrītu garneļu,
● 50 gramu valriekstu,
● 2 – 3 ēdamkarotes olīveļļas,
● ¼ apelsīna sulai,
● 1 tējkarote sojas mērces.
Mērcītei samaisīju olīveļļu, sojas mērci un daļai apelsīna izspiestu sulu. Valriekstus uz vidējas uguns uzkarsētā sausā pannā pacepu dažas minūtes. Pannā izkausēju gabaliņu sviesta un tajā uz vidējas uguns apcepu garneles – pa minūtēm trim no katras puses. Noskaloju un apsusināju dažādu salātu lapu maisījumu, lielākās vēl saplucināju un izliku uz šķīvja. Labi nomazgāju hurmu un sagriezu gabaliņos. Tos izkārtoju virs salātu lapām. Pārlēju pagatavoto mērcīti un pa virsu – apceptās garneles un sadrupinātus valriekstus.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma