
• 450 gramu cāļa filejas,
• 1 – 2 āboli,
• 2 seleriju kāti,
• ½ sarkanā sīpola,
• valriekstu kodoli,
• 200 gramu vīnogu,
• 100 gramu bezpiedevu jogurta,
• 70 gramu majonēzes,
• 2 ķiploka daiviņas,
• sāls, pipari.
Cāļa filejas nepieciešams izvārīt un pēc tam atdzesēt, bet es šoreiz izmantoju marinētu un kūpinātu vistas girosu. To sagriezu nelielos kubiņos. Nomizoju un tāpat sagriezu ābolu, kā arī seleriju kātus. Tiem pievienoju sīki sagrieztu sarkano sīpolu, uz pusēm pārgrieztas vīnogas bez kauliņiem un sasmalcinātus valriekstu kodolus. Mērcei samaisīju kopā bezpiedevu jogurtu, majonēzi, spiedē sasmalcinātus ķiplokus, sāli un piparus. Sagatavotās sastāvdaļas samaisīju ar mērci.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma