Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Saldo kartupeļu (batāšu) pudiņš

Foto: Brigita Skaistkalne

• 300 gramu batāšu,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 2 glāzes kokospiena,

• 200 mililitru iebiezinātā piena bez cukura,

• šķipsniņa sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 tējkarote kanēļa,

• 1 tējkarote vaniļas ekstrakta,

• 70 gramu cukura,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 50 gramu rozīņu,

• kokosriekstu skaidiņas.

Nomizoju un sagriezu gabalos divas batātes, liku katliņā ar ūdeni bez sāls un vārīju mīkstas. Tad nokāsu un kartupeļus sašķaidīju. Izdevās iegūt viendabīgu biezeni, tādēļ blenderi pat neizmantoju. Masai piejaucu kokospienu, iebiezināto pienu, cukuru (varam bērt mazāk), sāli, kanēli un vaniļu. Tas viss jāsablendē viendabīgs. Maisījumam katliņā piebēru uzbriedinātas rozīnes un apjaucot vārīju uz lēnas uguns, līdz tas nedaudz sabiezēja. Pēc tam apmaisot pudiņu atdzesēju, ievietoju ledusskapī un vēlāk izliku deserta trauciņos. Gardumu vēl pārkaisīju ar apgrauzdētām kokosriekstu skaidiņām.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.