
• 300 gramu batāšu,
• 2 glāzes kokospiena,
• 200 mililitru iebiezinātā piena bez cukura,
• šķipsniņa sāls,
• 1 tējkarote kanēļa,
• 1 tējkarote vaniļas ekstrakta,
• 70 gramu cukura,
• 50 gramu rozīņu,
• kokosriekstu skaidiņas.
Nomizoju un sagriezu gabalos divas batātes, liku katliņā ar ūdeni bez sāls un vārīju mīkstas. Tad nokāsu un kartupeļus sašķaidīju. Izdevās iegūt viendabīgu biezeni, tādēļ blenderi pat neizmantoju. Masai piejaucu kokospienu, iebiezināto pienu, cukuru (varam bērt mazāk), sāli, kanēli un vaniļu. Tas viss jāsablendē viendabīgs. Maisījumam katliņā piebēru uzbriedinātas rozīnes un apjaucot vārīju uz lēnas uguns, līdz tas nedaudz sabiezēja. Pēc tam apmaisot pudiņu atdzesēju, ievietoju ledusskapī un vēlāk izliku deserta trauciņos. Gardumu vēl pārkaisīju ar apgrauzdētām kokosriekstu skaidiņām.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma