
• 100 gramu vārītas gaļas vai šķiņķa,
• 1 cieti vārīta ola,
• 1 ķiploka daiviņa,
• 2 ēdamkarotes skābā krējuma,
• 2 tējkarotes sinepju,
• 2 – 3 kaltēti tomāti eļļā,
• sāls,
• pipari.
Vārītu lāpstiņas gaļu sarīvēju uz rupjās rīves, tāpat arī – nolobītu vārītu olu. Ķiploku sasmalcināju spiedē. Samaisīju ar skābo krējumu, sinepēm un sīki sagrieztiem no eļļas izņemtiem saulē kaltētajiem tomātiem. Piekaisīju arī sāli un piparus. Bet, ja vēlamies pagatavot viendabīgāku pastēti, sastāvdaļas varam kopā sablendēt. No masas izveidoju kukulīti, pārsmērēju ar krējumu, rotāju ar vārītas olas ripiņām un sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma