Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Šķiņķa un olu pastēte

Foto: Brigita Skaistkalne

• 100 gramu vārītas gaļas vai šķiņķa,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 1 cieti vārīta ola,

• 1 ķiploka daiviņa,

• 2 ēdamkarotes skābā krējuma,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• 2 tējkarotes sinepju,

• 2 – 3 kaltēti tomāti eļļā,

• sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

• pipari.

Vārītu lāpstiņas gaļu sarīvēju uz rupjās rīves, tāpat arī – nolobītu vārītu olu. Ķiploku sasmalcināju spiedē. Samaisīju ar skābo krējumu, sinepēm un sīki sagrieztiem no eļļas izņemtiem saulē kaltētajiem tomātiem. Piekaisīju arī sāli un piparus. Bet, ja vēlamies pagatavot viendabīgāku pastēti, sastāvdaļas varam kopā sablendēt. No masas izveidoju kukulīti, pārsmērēju ar krējumu, rotāju ar vārītas olas ripiņām un sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.