
• 200 gramu smiltsērkšķu,
• 130 gramu cukura,
• 1,5 glāzes ūdens,
• 40 gramu cietes,
• putukrējums.
SALDĒTĀS smiltsērkšķu ogas bēru katliņā ar uzkarsētu ūdeni un vārīju dažas minūtes. Pēc tam saspaidīju un izberzu caur sietu. Biezumi vairs nebija vajadzīgi, bet izspiesto šķidrumu lēju atpakaļ katliņā, piebēru cukuru un apmaisot karsēju, līdz tas bija izšķīdis. Maisot pievienoju aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti – to nesvēru, bet, paskatījusies tabulā, te izmantoju vienu krietnu ēdamkaroti un vienu tējkaroti. Ja vēlamies izvārīt biezāku vai arī šķidrāku ķīseli, cietes daudzumu varam nedaudz mainīt. Turpināju karsēt, līdz katla saturs uzvārījās un sabiezēja. Pēc tam to sadalīju trauciņos un atdzesēju.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma