
• 500 gramu biezpiena,
• 50 gramu tumšās šokolādes,
• 50 gramu pūdercukura,
• 50 gramu sviesta,
• ½ glāzes skābā krējuma.
Biezpienu saberzu ar restotas kartupeļu stampiņas palīdzību. Tumšo šokolādi izkausēju ūdens peldē, samaisīju ar pūdercukuru un izkausētu sviestu. Piejaucu skābo krējumu un visu kārtīgi samaisīju kopā ar biezpienu. Viendabīgo masu pārliku ar mitru marli izklātā caurdurī, to ievietoju bļodā, kur notecēt šķidrumam, uzliku slogu un visu iecēlu ledusskapī. Otrā dienā jau varēju raudzīties, kā pasha izdevusies. Svētkos to vēl varam greznot ar kausētu šokolādi, kā arī ar šokolādes oliņām vai citām figūriņām.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma