
• 185 gramu konservēta tunča,
• 3 olas,
• 50 gramu siera,
• 30 gramu majonēzes,
• svaigi zaļumi.
Vispirms izvārīju olas, tās atdzesēju, nolobīju un atdalīju baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sarīvēju uz smalkās rīves, tāpat – arī sieru. Arī olu dzeltenumus atsevišķi smalki sarīvēju. Tos varam sasmalcināt arī ar dakšiņu.
Konservētajam tuncim nolēju eļļu un zivi ar dakšiņu sasmalcināju. Liku bļodā, pievienoju sarīvētos olu baltumus, rīvēto sieru un majonēzi. Visu samaisīju, ja masa šķiet par sausu, majonēzi varam pielikt vēl. Piekaisīju arī mazliet sāls un maltus melnos piparus. Visu vēlreiz rūpīgi samaisīju. No zivju masas izveidoju bumbiņas apmēram valrieksta lielumā. Tās katru apviļāju sarīvētajos olu dzeltenumos un izkārtoju uz lēzenā šķīvja, kas izklāts ar lapu salātiem un diļļu zaļumiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma