
• 400 gramu cāļa krūtiņas filejas,
• 2 selerijas kāti,
• 3 burkāni,
• ½ sarkanā asā pipara,
• gabaliņš ingvera saknes,
• 200 gramu šampinjonu,
• 1 ēdamkarote eļļas,
• ½ citrona,
• 3 glāzes vistas buljona,
• 400 gramu kokosriekstu piena,
• 1 ēdamkarote sojas mērces,
• sāls,
• cukurs,
• pipari,
• koriandrs.
Burkānus nomizoju un sagriezu šķēlītēs, tāpat – arī seleriju kātus un šampinjonus. Sakarsētā pannā augu eļļā tos kopā apcepu, pēc tam brīdi zem vāka vēl pasautēju. Cāļa krūtiņas mazās filejas, ko šeit lieliski varam izmantot, sagriezu strēmelītēs. Sasmalcināju pusi asā pipariņa un gabaliņu ingvera saknes. Ja panna liela, tos varam pievienot burkāniem un sēnēm un apmaisot viegli apcept kopā. Šoreiz panna bija mazāka, tādēļ tās saturu jau pārliku katlā, bet gaļu ar asajām piedevām nelielā augu eļļas daudzumā apmaisot apcepu atsevišķi. Pēc tam arī to pievienoju katlā, pārlēju buljonu un kokosriekstu pienu. Pieliku arī citrona mizas strēmelītes un sojas mērci. Visu lēni vārīju apmēram desmit minūtes. Tad miziņas no zupas izņēmu un piespiedu citrona sulu. Piekaisīju pēc garšas vēl mazliet sāls, kā arī cukuru un maltus piparus. Nu varēju zupu liet bļodiņās.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma