● 4 tostermaizes šķēles,
● 1 – 2 saldie pipari,
● 100 gramu zaļo olīvu bez kauliņiem,
● 1 ķiploka daiviņa,
● 200 – 300 gramu krēmsiera, ● sāls,
● malti melnie pipari,
● 60 gramu cietā siera,
● pētersīļu zaļumi.
PILNGRAUDU TOSTERMAIZES ŠĶĒLES apcepu pannā uz plīts. Lieliski tas izdosies tosterī vai arī cepeškrāsnī. Tad tās katru ar asu nazi pa diagonāli pārgriezu uz pusēm. Saldo piparu iztīrīju no sēklām un smalki sagriezu, bet zaļās olīvas – ripiņās. Spiedē sasmalcināju ķiplokus un samaisīju ar krēmsieru, piekaisot arī sāli un piparus garšai.
Apceptās maizītes pārsmērēju ar balto masu, pa virsu izkārtoju saldos piparus un olīvas un pārkaisīju rīvētu sieru. Tad tās vajadzētu ievietot cepeškrāsnī, lai siers izkustu. Taču maizītes atkal izkārtoju pannā, uzliku vāku un pakarsēju uz plīts, līdz siers izkusis. Gatavās gardās maizītes pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.
- Brigita Skaistkalne