Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Mīklā ceptu kabaču uzkoda “Rudens krāsas”

● 2 jaunie kabacīši
● 1 ēdamkarote miltu
● 3 – 4 ēdamkarotes Korejas burkānu
● 1 tējkarote sezama sēklu
● malti melnie pipari
● sāls
mīklai un cepšanai
● 1 glāze gāzētā minerālūdens
● 1 glāze miltu
● sāls
● augu eļļa

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kabačus esmu iecienījusi to daudzveidīgā pielietojuma dēļ, jo no tiem iespējams pagatavot daudz gardu ēdienu. Tos liekam klāt gan zupās, gan izmantojam dažādos otrajos ēdienos un salātos ziemas krājumiem, no tiem vārām ievārījumus un cepam pat saldos pīrāgus. Šajā receptē gan vairāk piesaistīja tieši mīkla, jo tās sastāvā ieteikts minerālūdens – kāda tā būs? Aizsteidzoties notikumiem priekšā, – garoziņa izdevās kraukšķīga un garda. Pat tikai no panējumam paredzētās mīklas vien varētu plāceņus cept, ja nekā cita tobrīd nebūtu mājās…
Kabacīšus nomazgāju un sagriezu apmēram centimetru biezās ripiņās, šoreiz gan tos arī nomizoju, jo biju atnesusi no veikala. Uzkaisīju tiem mazliet sāls un piparu. Panējumam samaisīju tikai ledusaukstu minerālūdeni kopā ar miltiem un šķipsniņu sāls, olas te nebija vajadzīgas. Kabaču ripiņas vispirms apviļāju miltos, pēc tam iemērcu mīklā un cepu pannā ar uzkarsētu augu eļļu no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai. Saceptos kabačus izliku uz šķīvja, pārklāju ar smalkāk sagrieztiem Korejas burkāniem un pārkaisīju ar sezama sēkliņām. Gardā uzkoda gatava!

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.