● Krabju nūjiņas – 200 g,
● zaļo pākšu pupiņas – 400 g,
● 2 sīpoli,
● augu eļļa – 4 ēd.k.,
● majonēze – 2 ēd.k.,
● sāls pēc garšas.
Lai tiktu pie šādiem salātiem, varam izmantot gan tikko dārzā ievāktas pākšu pupiņas, gan arī saldētās. Svaigās gan vēl vispirms ir jāapstrādā – tās jānomazgā un pākstis jāsagriež 3–4 centimetrus garos gabaliņos. Tad katlā jāuzvāra pasālīts ūdens un jāliek pupiņas blanšēties 3–5 minūtes (labāk to darīt sietā), pēc tam uzreiz jāliek aukstā ūdenī, jāatdzesē, šķidrums jānolej un pupiņas maisot jāapcep pannā ar uzkarsētu augu eļļu. Izmantoju kārbiņu konservēto pākšu pupiņu, tām nolēju šķidrumu, bet pupiņas liku pannā un apcepu augu eļļā, pēc tam atdzesēju.
Sīpolus nomizoju, sagriezu četrās daļās, tās, savukārt, plāni. Pannā ar uzkarsētu augu eļļu apcepu, līdz tie kļuva viegli zeltaini un mīksti.
Krabju nūjiņas sagriezu ripiņās. Tad savienoju sagatavotās sastāvdaļas – ceptos sīpolus un pupiņu pākstis, kā arī krabju nūjiņas, pieliku majonēzi. Ja šķiet nepieciešams, varam piekaisīt arī mazliet sāls. Visu samaisīju un pārliku salāttraukā. Ja ir, varam uzkaisīt arī kādu sasmalcinātu zaļumiņu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties