● Maltā gaļa – 350–400 g,
● kabači – 200–300 g,
● sīpoli – 70–100 g,
● burkāni – 70–100 g,
● svaigie vai konservētie tomāti – 100 g,
● augu eļļa,
● pipari,
● sāls.
ŠĀDU SAUTĒJUMU, ko varam baudīt gan, piemēram, kopā ar kartupeļiem vai ēst ar maizi, iespējams pagatavot pannā uz plīts. Sastāvdaļas svērt nav pat nepieciešams – precizitāti te nevajag un gardi izdosies arī tad, ja ēdienam pievienosiet vēl kādas, savas iecienītās, izejvielas.
Uzkarsētā eļļā apcepu sagrieztus sīpolus un sarīvētus burkānus. Kad tie jau bija mīksti, pievienoju malto gaļu, piekaisīju sāli un piparus un apmaisot cepu vairākas minūtes, līdz gaļa kļuva gaiša. Pēc tam pieliku ceturtdaļšķēlītēs sagrieztus kabačus (jaunos varam pat nemizot) un visu cepu vēl apmēram septiņas minūtes. Tad pievienoju arī smalki sagrieztus svaigus tomātus, spiedē sasmalcinātus ķiplokus un Provansas garšaugu maisījumu, apjaucu, uzliku pannai vāku un uz vidējas uguns sautēju visu vēl vismaz desmit minūtes līdz gatavībai.
- Brigita Skaistkalne