● 110 gramu kvinojas,
● 150 gramu tomātu,
● 100 gramu svaigu gurķu,
● pētersīļu zaļumi,
● svaigas piparmētru lapiņas,
● 2 ķiploka daiviņas,
● 45 mililitri citrona sulas,
● 40 mililitru augu eļļas,
● 1 tējkarote šķidra medus,
● sāls,
● malti melnie pipari,
● sezama sēkliņas.
KATLIŅĀ PĒC NORĀDĪJUMIEM uz iepakojuma izvārīju kvinoju. To gan ieteicams nepārvārīt. Noskaloju abu veidu zaļumus, apsusināju papīra dvielī, pēc tam parupji sagriezu. Dārzeņus nomazgāju un sagriezu nelielos kubiņos. Tad pagatavoju mērcīti: citrona sulai pievienoju augu eļļu, šķidru medu, sāli, sasmalcinātus ķiplokus, maltus piparus un visu vienmērīgi samaisīju. Bļodā uzirdināju izvārīto kvinoju, pievienoju sagrieztos dārzeņus un zaļumus un pārlēju ar pagatavoto mērcīti. Uzmanīgi visu apjaucu un uz 15 minūtēm salātus vēl ievietoju ledusskapī. Pirms celšanas galdā tos ieteicams pārkaisīt ar sezama sēklām, kā arī rotāt ar dārzeņu gabaliņiem un zaļumiem.
- Brigita Skaistkalne