Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Salāti ar kvinoju, dārzeņiem un piparmētrām

Foto: Brigita Skaistkalne

● 110 gramu kvinojas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 150 gramu tomātu,

● 100 gramu svaigu gurķu,

● pētersīļu zaļumi,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● svaigas piparmētru lapiņas,

● 2 ķiploka daiviņas,

● 45 mililitri citrona sulas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 40 mililitru augu eļļas,

● 1 tējkarote šķidra medus,

● sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● malti melnie pipari,

● sezama sēkliņas.

KATLIŅĀ PĒC NORĀDĪJUMIEM uz iepakojuma izvārīju kvinoju. To gan ieteicams nepārvārīt. Noskaloju abu veidu zaļumus, apsusināju papīra dvielī, pēc tam parupji sagriezu. Dārzeņus nomazgāju un sagriezu nelielos kubiņos. Tad pagatavoju mērcīti: citrona sulai pievienoju augu eļļu, šķidru medu, sāli, sasmalcinātus ķiplokus, maltus piparus un visu vienmērīgi samaisīju. Bļodā uzirdināju izvārīto kvinoju, pievienoju sagrieztos dārzeņus un zaļumus un pārlēju ar pagatavoto mērcīti. Uzmanīgi visu apjaucu un uz 15 minūtēm salātus vēl ievietoju ledusskapī. Pirms celšanas galdā tos ieteicams pārkaisīt ar sezama sēklām, kā arī rotāt ar dārzeņu gabaliņiem un zaļumiem.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.