Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Sildoša cāļa zupa ar dārzeņiem

● cāļa krūtiņas fileja – 400 g,
● 2 kartupeļi,
● 1 sīpols,
● 1 burkāns,
● 2 seleriju kāti,
● 1 sarkanais saldais pipars,
● konservētās lēcas – 200 g,
● augu eļļa – 2 ēd.k.,
● lauru lapa,
● šķipsniņa kurkumas,
● malti pipari,
● sāls,
● pētersīļu zaļumi.

TĀ KĀ IZMANTOJU konservētās lēcas, tām nolēju šķidrumu. Nomizotu burkānu un selerijas kātus sagriezu plānās šķēlītēs, saldo piparu un sīpolu – salmiņos, bet kartupeļus, te izlietoju arī vēl atlikušo saldo kartupeli, nomizoju un sagriezu mazos kubiņos. Cāļa krūtiņas mazās filejas sagriezu palielos gabaliņos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pannā ielēju ēdamkaroti eļļas un apcepu tajā cāļa gaļu līdz brūnganai garoziņai. Tad to no pannas noņēmu, pielēju vēl eļļu un bēru tajā burkānus un saldos piparus. Kad tie bija apcepušies, pievienoju sīpolus un selerijas. Cepu visu vēl apmēram piecas minūtes. Pēc tam pieliku apcepto gaļu, pievienoju kurkumu, sāli un piparus un pacepu vēl pāris minūtes.

Katlā uzvārīju apmēram divus litrus ūdens, liku tajā abu veidu kartupeļus, ceptos dārzeņus ar cāļa gaļu, kā arī lauru lapu. Vārīju visu minūtes 15. Tad pieliku konservētās lēcas, arī kausētā siera kārbiņas saturu un sasmalcinātas pētersīļu lapiņas un zupu pavārīju vēl pāris minūtes.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.