Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Spoguļkarpa ar mandelēm burkānu un sīpolu “gultā”

Sastāvdaļas
• nepilnus 2 kilogramus smaga karpa,
• 2 sīpoli,
• 1 burkāns,
• 2-3 ēdamkarotes citrona sulas,
• 1 tējkarote sāls,
• 1/3 tējkarotes maltu piparu,
• 50 mililitru olīveļļas,
• 3 ēdamkarotes sasmalcinātu mandeļu,
• 3 ēdamkarotes kaltētu garšvielu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Karpu izķidāju, galvu atstājot. Asti gan dabūju nogriezt, jo tik lielas pannas, lai zivs tur satilptu visā garumā, nebija. Karpu labi nomazgāju, apsusināju un no abām pusēm ar asu nazi virspusē vairākās vietās iegriezu. Tad ierīvēju ar sāli un pipariem, pārslacīju ar citrona sulu un atstāju vismaz desmit minūtes ievilkties. Mandeļu skaidiņas sasmalcināju un samaisīju ar pārpalikušo citrona sulu un olīveļļu (to gan nedaudz atstāju arī dārzeņiem), pievienoju kaltētās garšvielas zivju ēdieniem un samaisīju putriņā. Ar šo maisījumu ierīvēju karpu gan no iekšpuses, gan ārpuses, arī iegriezumus.
Sīpolus un burkānus notīrīju un sagriezu pusripiņās. Cepampannu izklāju ar dubultu alumīnija foliju, izkārtoju tur dārzeņus, uzkaisīju sāli un piparus un pārslacīju ar olīveļļu. Virs sīpoliem un burkāniem novietoju sagatavoto karpu un pārsedzu veidni ar foliju. Cepu līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 25, pēc tam foliju noņēmu un turpināju cept vēl 10-15 minūtes, lai zivs virspuse būtu labāk apcepusies.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.