● malta tītara gaļa – 500 g,
● kartupeļi – 500 g,
● tomāti – 350 g,
● saldie pipari – 200 g,
● makaroni – 150 g,
● sīpol – 150 g,
● malta paprika – 1 ēd.k.,
● kaltētu garšvielu maisījums – 1 ēd.k.,
● sāls,
● pipari,
● augu eļļa.
Sīpolus nomizoju un sasmalcināju. Sarkano saldo piparu iztīrīju no sēkliņām un sagriezu strēmelītēs. Kartupeļus nomizoju un sagriezu kubiņos. No tītara maltās gaļas, kas nu jau ir pieejama arī mūsu veikalos, izveidoju nelielas bumbiņas.
Katlā nelielā augu eļļas daudzumā apcepu sīpolus, piekaisīju malto papriku un garšvielu maisījumu un sajaucu. Piemaisīju saldos piparus un apjaucot vēl mazliet pacepu. Pēc tam pievienoju tomātus (izmantoju nelielo kārbiņu konservētu, smalcinātu mizotu tomātu ar baziliku), pielēju ūdeni un piekaisīju sāli un piparus. Vārošā zupā liku arī kartupeļus, pavārīju minūtes piecas, pēc tam piemaisīju pāris saujas mazo makaronu zvaigznīšu un uzmanīgi pieliku gaļas bumbiņas. Visu kopā vārīju vēl apmēram desmit minūtes. Gatavo zupu pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 14.12.2024
- Sveiki! Pieslēgties